Wat kun je met animatievideo’s?

Met de opkomst van videoadvertenties op Youtube, Facebook en Instagram is de toekomst van videoadvertenties zeker. Met een video kun je je boodschap namelijk op een zeer duidelijke en laagdrempelige manier overbrengen. Met een reguliere videoproductie heb je het nadeel dat je alleen kunt werken met de beelden die je hebt opgenomen. Met een animatievideo zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Ben jij benieuwd wat je kunt met animatievideo’s? Lees dan verder!

Wat is een animatievideo?

Een animatievideo bestaat uit beelden die volledig getekend zijn (of ontworpen in een computerprogramma). Het kan ook zo zijn dat er gefilmde beelden worden gecombineerd met getekende beelden. Voor bepaalde doeleinden zijn animatievideo’s vele maler effectiever dan gefilmde beelden. Wat dacht je van de doelgroep kinderen bijvoorbeeld? Daarnaast maken animatievideo’s het makkelijker om een complex onderwerp eenvoudig op een visuele manier toe te lichten. Doordat er vrijwel geen beperkingen zijn voor animatiebeelden zijn de mogelijkheden veel uitgebreider en kun je dus bepaalde dingen visueel toelichten wat met gefilmd beeld heel lastig of heel duur is.

Hoe maak je de ideale animatievideo?

De gemiddelde spanningsboog van een mens is enorm achteruitgegaan sinds de opkomst van technologie en sociale media. De gemiddelde spanningsboog voor een advertentie betreft zo’n 8 seconden. Het is dus van groot belang dat je de aandacht van de kijker binnen de eerste 8 seconden pakt. Vervolgens is het belangrijk om je boodschap enigszins beknopt te presenteren, want ook als je de aandacht eenmaal gepakt hebt wil dit niet zeggen dat de kijker ongelimiteerd blijft kijken. Zeker bij videoadvertenties kom je ergens ‘tussendoor’. Krachtige taal en snelle, duidelijke communicatie is dan ook van groot belang.

Animatievideo voor jou?

Wil jij een animatievideo laten maken? Zoek dan een partij die zich in getekend beeld specialiseert. Het is belangrijk dat je de boodschap van jouw video goed overbrengt op deze partij, zodat er geen communicatiestoornis is.