Wat kun je terugvinden in een woonzorgcomplex?

Een woonzorgcomplex is een plek waar hulpbehoevende en/of oudere mensen permanent wonen. In het woonzorgcomplex wonen mensen zelfstandig, maar zijn er verschillende faciliteiten die het woongenot verhogen. Ook is er 24 uur per dag personeel aanwezig die de verzorging op zich neemt. Hieronder vind je een overzicht van de voorzieningen die je vaak terugvindt op een woonzorgcomplex.

Verpleging

Een van de belangrijkste aspecten van een woonzorgcomplex is dat er verpleging aanwezig is. Zij kunnen medicijnen toedienen, wonden verzorgen en andere taken uitvoeren. Ook kunnen zij de bewoners ondersteunen bij het aan- en uitkleden, douchen en de persoonlijke verzorging. Het verpleegkundige personeel staat over het algemeen dag en nacht paraat om de bewoners te kunnen helpen.

Huishoudelijke hulp / kok

Naast het verpleegkundige personeel, zijn er bij een woonzorgcomplex vaak huishoudelijke hulpen in dienst. De bewoners bepalen zelf of ze hier wel of geen gebruik van willen maken. De huishoudelijke hulp kan meerdere keren in de week langskomen om te helpen met allerlei huishoudelijke klusjes. Sommige woonzorgcomplexen beschikken zelfs over een eigen kok die – indien gewenst – maaltijden voor de bewoners klaar maakt.

Alarmsysteem

Bij veel woonzorgcomplexen zijn alarmsystemen aanwezig. In het geval van nood kan de bewoner hier gebruik van maken. Er staat altijd iemand paraat om snel bij de bewoner te gaan kijken en hulp te verlenen. Dit kan nodig zijn als een bewoner is gevallen, maar ook in andere noodsituaties. Het alarmsysteem en het feit dat er altijd hulp aanwezig is, maakt een woonzorgcomplex een veilige en fijne leefomgeving.

Animatie

Van een gemeenschappelijke ruimte tot aan activiteiten en clubjes: bij veel woonzorgcomplexen wordt voor animatie gezorgd. Mensen komen hierdoor minder snel in een sociaal isolement en kunnen hun dagen op een leuke manier invullen. Bij sommige woonzorgcomplexen zijn tevens andere plekken om samen te komen met andere bewoners en gasten – zoals een tuin, restaurant, sportschool of kapper – aanwezig.

Woning kopen of huren

Bij de woonzorgcomplexen van Thuis aan Huis kun je een woning kopen of huren. Je kunt gebruik maken van allerlei faciliteiten zoals een gemeenschappelijke ruimte en een alarmsysteem. Laat bijvoorbeeld een woonunit maken door Dit is Plek. Zo bepaal je zelf de indeling van het huis. In dit tiny house voel je je gegarandeerd helemaal thuis terwijl je geniet van de faciliteiten en voordelen die een wooncomplex je biedt.