Wat te doen tegen doorslaand vocht?

Er bestaan meer dan 100.000 soorten schimmels, waarvan honderd tot honderdvijftig van deze soorten ook binnenshuis ontstaan. Schimmels ontstaan op plekken waar ze gemakkelijk kunnen groeien. Vooral bij een vochtige ondergrond groeien schimmels erg snel. Het meest voorkomende vochtprobleem in Nederland is doorslaand vocht. Dit ontstaat wanneer er regen tegen de gevel van een woning komt en dit doorslaat naar de muren. Ook kan dit ontstaan door kleine openingen zoals barsten. Het vindt dan snel de weg naar binnen en op deze manier ontstaan schimmels. Wil je doorslaand vocht aanpakken? Doorslaand vocht problemen oplossen doe je met Alphavochttechniek. Bij doorslaand vocht gaat het om de buitenmuur. Deze moet beschermd worden. Dit kan op een aantal manieren. Deze zullen worden toegelicht in dit artikel.  

Speciale vochtwerende verf

Doorslaand vocht kan tegen worden gegaan door de buitenmuren te beschermen. Dit kan worden gedaan door de muren te verven met vochtwerende verf. Op deze manier wordt de muur beschermt tegen regen. Daarnaast worden barsten en scheuren op deze manier voorkomen. Ook zorgt vochtwerende verf voor een nieuwe en frisse uitstraling van de woning. Er kan namelijk ook gekozen worden voor een nieuwe kleur. Wel moeten de buitenmuren goed gereinigd worden voordat de muren geverfd kunnen worden.

Impregneren en vernieuwen gevelbekleding

Bij het impregneren van muren wordt er een beschermlaag aan de buitenste muur gebracht. Deze gaat doorslaand vocht tegen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat vuil minder snel hecht aan de muur. Hierdoor kun je langer genieten van een mooie en schone gevel. Een andere manier om doorslaand vocht tegen te gaan is het vernieuwen van de gevelbekleding. Waarschijnlijk ziet de gevelbekleding er niet meer goed uit en daardoor kan doorslaand vocht ontstaan. Je kunt hierbij ook meteen de buitenmuren isoleren en de woning zal er weer helemaal zo gloed als nieuw uitzien. Door vochtproblemen tijdig te voorkomen of aan te pakken, zul je geen tot weinig overlast hebben van vocht in huis. Raamopening vergroten? Zorg er dan meteen voor dat de gevel opnieuw bekleed wordt.