Wat zijn de belangrijkste Bangkok bezienswaardigheden?

Voor ontzettend veel reizigers zal Bangkok hun eerste kennismaking vormen met het prachtige Thailand. Je kan er dan ook eigenlijk haast niet aan ontkomen. Het is dan ook niet voor niets dat er vaak naar wordt verwezen als zijnde de hoofdstad van het Zuidoostelijke deel van Azië. Dat is uiteraard niet in het minst het gevolg van het feit dat alle internationale vluchten hier aankomen. Daarnaast is het zo dat ze eveneens de uitvalsbasis vormt voor alle tours die naar de omgeving worden georganiseerd. Ben jij benieuwd wat nu precies de belangrijkste Bangkok bezienswaardigheden zijn die er bestaan? Dan is het zeker interessant om verder te blijven lezen.

De tempels van Bangkok zijn een echte must

Het is natuurlijk compleet onmogelijk om een lijst te maken met Bangkok bezienswaardigheden zonder even stil te blijven staan bij de verschillende tempels die er terug te vinden zijn. Wat deze tempels betreft zal je tot de vaststelling kunnen komen dat ze niet alleen voor de inwoners van Bangkok belangrijk zijn, maar ook voor toeristen. Enkele tempels die je in ieder geval zeker niet over het hoofd zal willen zien zijn alvast degene die je hieronder aantreft:

  • What Pho;
  • Wat Arun;
  • Wat Phra Kaew of het Koninklijk Paleis;

Voor de bovenstaande tempels geldt dat ze nog lang niet alle exemplaren zijn die er verspreid over Bangkok zijn terug te vinden, integendeel. Dit gezegd hebbende zijn dit wel veruit enkele van de bekendste. Voor Wat Pho geldt in ieder geval dat ze niet alleen de bekendste en de oudste, maar meteen ook de grootste is van heel Thailand. Dit is de tempel die je ongetwijfeld al eens hebt gezien met een liggende Boeddha aan de voorkant. In ieder geval, tijdens een bezoek aan deze stad is het zeker de moeite waard om even met de verschillende aanwezige tempels kennis te maken.

Breng een bezoek aan de drijvende markt

Voor Bangkok geldt dat ze is gelegen aan de zogenaamde Chao Phraya rivier. Dit zorgt ervoor dat er verspreid door de stad heel wat leuke, kleine kanalen zijn terug te vinden. Het is de aanwezigheid van deze kanaaltjes welke ervoor heeft gezorgd dat er naar de stad in het verleden vaak werd verwezen als zijnde het ‘Venetië van Azië’. Vandaag de dag is dat veel minder het geval. Dat is het gevolg van het feit dat het stadsbestuur zich genoodzaakt ziet om steeds meer van deze kanaaltjes dicht te gooien. Dat vooral als gevolg van de talrijke overstromingen die de stad vaak teisteren. Wil je toch nog een beetje van de charme van het water in deze grote stad meepikken? Dat kan. Een bezoek brengen aan de drijvende markt vormt op dit vlak één van de mogelijkheden. Dit is zeker één van de meest bijzondere Bangkok bezienswaardigheden.

Hua Hin, absoluut een aanrader voor tijdens jouw vakantie

Heb je de belangrijkste Bangkok bezienswaardigheden gezien? Dan kan het eveneens een aanrader zijn om je even buiten de stad te begeven. Zo is het bijvoorbeeld de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan de plaats Hua Hin. Voor deze plaats geldt dat ze over werkelijk prachtige stranden beschikt. Op deze manier kan je de drukte van de grote stad Bangkok even achter je laten om te genieten van zon, zee en strand. Let wel op, het spreekt voor zich dat je er in eerste instantie goed aan doet om even alle Bangkok bezienswaardigheden te ontdekken wanneer je op rondreis Thailand gaat.