Wat zijn de meest gebruikte kantoormachines?

Ook na corona werken nog veel medewerkers thuis. Sommige bedrijven geven medewerkers de vrijheid om zelf te bepalen of ze op kantoor of thuis willen werken. Maar als je dan kiest voor thuis, wil je natuurlijk wel zo efficiënt mogelijk kunnen werken. Dan zijn sommige kantoormachines echt onmisbaar. 

Printer

Op kantoor is het vanzelfsprekend om even iets af te drukken. Je wandelt even naar de printer en hebt weer wat sociaal contact met die collega terwijl jij wacht op je printje. Thuis is het niet altijd zo vanzelfsprekend om een printer te hebben. Waarschijnlijk ben je er door het thuiswerken al achter gekomen hoe vaak je de printer eigenlijk nodig hebt. Het is soms ook gewoon veel fijner om iets van papier te lezen dan van je beeldscherm.  

Papierversnipperaar

Van dat overtollige papierwerk op je bureau wil je uiteindelijk ook weer af. Het kan dan gaan om belangrijke documenten met persoonlijke informatie of gegevens. Denk aan facturen, offertes, gespreksverslagen, loonstroken of bankafschriften. Dan is het handig om een papierversnipperaar te hebben. De versnipper zorgt ervoor dat alle informatie volledig gewist wordt. Scheelt jou bovendien flink wat scheurwerk.

Rekenmachine

Die goede oude rekenmachine. Op elk kantoor is er wel een te vinden. Je hebt ze tegenwoordig ook wel op je computer of telefoon, maar voor degenen die veel met cijfers werken blijft de echte rekenmachine hun favoriete kantoormachine. Er zijn verschillende soorten waaronder de bureaurekenmachine, financiële rekenmachine, zakrekenmachine en de grafische rekenmachine. 

Koffiemachine

Koffie is voor velen een onmisbaar onderdeel van hun werkdag. Maar thuis heb je misschien niet zo’n lekkere koffie als op kantoor. Dat maakt een goede koffiemachine ook heel waardevol om jouw werkdag goed door te komen. En die gesprekjes bij de koffieautomaat kun je natuurlijk ook gewoon voeren met je partner, zoon of dochter in plaats van met je collega’s. 

Altijd handig

Naast dit soort machines zijn er ook nog genoeg andere kantoorbenodigdheden die je bij de hand moet hebben. Wat dacht je van een verlengsnoer, extra scherm, nietmachine, markeerstift, muismat, oplader en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je hebt vast thuis al eens iets ‘gemist’ waarvan het vanzelfsprekend is dat het op ieder kantoor aanwezig is. Vooral tijdens die warme dagen zat je veel liever op kantoor want ze hebben daar een airco. Altijd handig dus zo’n bureauventilator voor thuis. En die bureaustoel die je speciaal voor thuis hebt gekocht zit heerlijk, maar je wilt geen krassen op je vloer. Zo’n bureaustoelmat is dus ook wel handig.