Wat zijn de voordelen van een CRM?

Hoe vind je de juiste CRM-software voor jouw organisatie? Of nog specifieker: hoe organiseer je alle verschillende tools binnen jouw bedrijf in één CRM zodat het 200% voldoet aan jouw eisen? En welke zijn de voordelen van zo’n systeem? Ontdek hoe CRM-software jouw bedrijf meer inzicht geeft in klanten.

1. Je werkt klantgerichter met een CRM

Al je klantgegevens zijn up-to-date én ze zijn voor elke betrokken medewerker beschikbaar. Laat je klanten voelen dat je hen door en door kent. Bij elk contact kan je hen precies zeggen hoe het staat want je hebt een helder overzicht met duidelijke en actuele informatie. Dit geldt ook voor leads: wie van jouw collega’s had bijvoorbeeld eerder al contact met deze potentieel nieuwe klant? Je ziet het in één oogopslag in de CRM-software.

2. Je bespaart tijd en geld

De CRM-toepassing houdt de contacthistorie bij, van een telefoongesprek tot een lunch en projectafspraken. Zo vermijd je dubbel werk én behoud je controle over je agenda. Stop met tijdsverspilling: je ziet meteen met wie je contact moet opnemen of je kan bijvoorbeeld voorrang geven aan belangrijke prospects. Bovendien loodst het CRM de verkopers door het volledige verkoopproces. Goede software stuurt herinneringen en terugkerende, administratieve handelingen zijn verleden tijd.

3. Je stemt marketing en sales beter op elkaar af

Zowel marketing als verkoop werken op basis van dezelfde klantgegevens. Met een CRM laat je beide processen beter op elkaar aansluiten, wat leidt tot betere resultaten. Het versterkt ook het onderling begrip en communicatie tussen de verschillende afdelingen binnen een onderneming.

4. Betere integratie met andere tools

Koppel jouw CRM met andere functies, zoals e-mail en tijdsregistratie. Geef je kilometers in of beheer documenten in bibliotheken op basis van klanten of projecten. Je stelt jouw CRM samen op basis van jouw organisatie.

5. Je rapporteert met één muisklik

Vind je het moeilijk om alle verschillende projecten te linken aan de juiste klant? Dat is verleden tijd: je ziet meteen wie op welk project werkt en voor welke klant. Je krijgt inzicht in wat er allemaal speelt, hoeveel tijd er aan projecten besteed is, welke kosten er gemaakt zijn wat uiteindelijk resulteert in KPI’s en omzetprognoses. Kortom, je weet precies hoe het ervoor staat.
Integreer CRM als een strategie binnen jouw organisatie. De klant komt op de eerste plaats, in welke sector je ook actief bent. Van medewerker bij een creative agency tot manager bij een onderzoeksbureau en van accountant tot marketeer: een CRM vereenvoudigt alle processen van eerste klantcontact tot factuur.