Wat zijn de voordelen van het huren van een laptop?

laptop huren

Een laptop aanschaffen is niet goedkoop. Er zijn gevallen wanneer je slechts een korte periode gebruik hoeft te maken van een laptop. Bijvoorbeeld voor je werk of studie of wanneer je een evenement of workshop bezoekt. Je hebt dan vaak slechts voor een korte periode een laptop nodig. In dat geval is het vaak voordeliger om een laptop te huren. In dit artikel bekijken we wat de voordelen van het huren van een laptop zijn.

Het huren van een laptop kan voordeliger zijn

Voor zowel particulieren als voor bedrijven kan het handig zijn om een laptop te huren als zij voor een bepaalde periode een laptop nodig hebben. Voor bedrijven kan het handig zijn om laptops te huren als er op de bestaande hardware grootschalige updates worden gedaan waardoor de bestaande computers tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. Het kan ook zijn dat je als particulier voor een korte tijd ergens werkt of een presentatie moet geven. In deze gevallen is het vaak voordeliger om een laptop te huren.

Je hoeft je geen zorgen te maken over verouderde software

Huur je een laptop dan kun je rekenen op een betrouwbaar systeem. Gehuurde laptops zijn snel en maken gebruik van de laatste technologie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je laptop traag is of hij tijdens die belangrijke presentatie ineens stopt met werken. Ga je laptops huren dan maak je gebruik van de nieuwste hardware en software.

Wat kost het huren van een laptop?

Niet geheel onbelangrijk is de vraag: wat kost het huren van een laptop nu eigenlijk? Tarieven verschillen per aanbieder, maar gemiddeld kun je rekenen op een prijs van rond de 13 euro per dag. Voor bedrijven zijn er vaak bulktarieven beschikbaar. Heb je alleen het internet nodig en Office applicaties? Je kunt ook een budget laptop huren. Deze zijn beschikbaar vanaf een startprijs van 12 euro en kosten daarna nog maar 2,75 per dag. Heb je een laptop nodig voor een kortere periode? Dan is het huren van een laptop veel voordeliger en effici├źnter dan het aanschaffen van een laptop.