Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

zoekmachine adverteren

Er zijn op internet legio mogelijkheden om mensen richting je website te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld via Social media, via offline reclame zoals televisie en radio, via de organische zoekresultaten en natuurlijk ook via zoekmachine adverteren. Deze manier van adverteren wordt vaak ook wel afgekort tot SEA. Dat betekent in het Engels Search Engine Advertising. In dit artikel gaan we wat dieper in op alle voordelen die bij zoekmachine adverteren komen kijken. Lees snel verder!

Direct resultaat
Een kleine les in online marketing. Er zit wel degelijk een soort van rankingsysteem aan de volgorde waarin Google of Bing jouw websites laat zien aan de hand van je zoekopdracht. Lang verhaal kort: je moet hierin flink investeren om op pagina 1 te komen, om over de bovenste posities maar te zwijgen. Het voordeel van SEA is dat je deze investering niet nodig hebt. Je kan een website laten maken prijs, je advertentiecampagne goed (laten) instellen en dan is het wachten op de bezoekers. Ideaal toch!

Je bepaalt zelf de drukte
Met zoekmachine adverteren betaal je over het algemeen per klik. Je kan dus zelf heel goed reguleren hoe druk je het hebt. Zeker voor bijvoorbeeld een beginnend bedrijf is het fijn als je op gegeven moment ervoor kan kiezen om even niet in de resultaten te verschijnen. Door op deze manier met je campagnes om te gaan, ben je altijd de baas over je eigen werkweek.

Je staat altijd bovenaan
Wist je dat de nummer 1 in Google wel tot 30% van alle kliks krijgt en de nummer 10 (onderaan de pagina dus), maar 1 tot 4%. Dat is best scheef verdeeld dus. Aangezien advertenties altijd boven de organische resultaten getoond worden, ben je altijd zichtbaar bij je potentiƫle doelgroep.

Data!
Nog een belangrijk voordeel van adverteren in de zoekmachine is de data die je terugkrijgt. Alles, maar dan ook werkelijk alles, wordt bijgehouden. Met alle data die je uit je campagnes terugkrijgt, kan je dus continu blijven finetunen. Dus hoe langer je adverteert in de zoekmachine, des te beter je campagnes worden. Ideaal toch!

Concluderend
Er zitten veel voordelen aan het adverteren in de zoekmachine. Je hebt direct resultaat, je hebt invloed op de drukte, je mist praktisch geen kliks en je campagnes kunnen eigenlijk alleen maar beter worden. Dus wacht niet langer. Richt je advertenties in en veel succes met de drukte!