Welke alcoholvrij drankje is het lekkerst?

Volgens meerdere onderzoeken zijn drankjes die geen een druppeltje alcohol bevatten een van de populairste drankjes in de afgelopen jaren geworden. Waarom? Onze generatie en de generatie daarvoor zijn steeds meer bewust geraakt van hoe belangrijk is om een gezonde lifestyle te hebben, iets waar alcoholvrije drankjes zeker bij passen! Geen wonder dus dat verschillende frisdrankbedrijven die ook in alcohol specialiseren dit soort drank aanbieden aan de grote, groeiende groep van consumenten. 

Bovendien smaakt een alcoholvrije drankje net zo lekker als het alcoholische alternatief, dus waarom zou je niet voor 0% alcohol gaan? In dit blog geven wij jou een lijst van de lekkerste alcoholvrije dranken die er zijn (want die zijn er genoeg).

1: alcoholvrije wijnen in alle soorten

Rode wijn of witte wijn: alle soorten wijnen zijn altijd welkom op alle soorten gelegenheden! En ja, zelfs alcoholvrije wijn valt hieronder en smaakt net zo lekker. Sommige merken dealcoholiseren hun wijn: dit houdt in dat ze eerst ‘normale’ wijn produceren en achteraf alcoholvrij maken. Het resultaat? Een heerlijk drank zonder alcohol, maar wel met de herkenbare smaak van de alcoholische variant. Dus als je zin hebt in een bubbel bij jouw pasta dinner, maar je wilt wel nog veilig thuiskomen, trek dan sowieso een fles alcoholvrije rosé open! Of ga voor een lekkere alcohol rode wijn voor een frisse en fruitige toevoeging aan jouw avond.

2: alcoholvrije bier

Nul procent alcohol in bier: dat moet wel goed zijn! En dat is het zeker. Wist je dat de allereerste alcoholvrije drank op de markt een biertje was? Bier is een zeer populair drankje onder de mannen en steeds meer en meer is deze doelgroep ook pils, tarwebier en ales gaan consumeren (drankjes die in de alcoholvrije categorie vallen). 

De meeste alcoholvrije biersoorten hebben een licht bittere, fruitige smaak, vaak gecombineerd met een paar snufjes vanille en kruidnagel. Een perfect drankje voor degene onder ons die Bob moeten spelen, maar wel van een beetje pit houden. Alcoholvrije bier is helemaal niet saai: integendeel, het kan een echte verfrisser zijn nadat je helemaal dood gaat van het zweten in de club.

3: alcoholvrije cocktails en mixdrankjes 

Niks is meer populair dan drankjes die een mix zijn van alcohol en frisdrank. Dit soort drankjes zijn vaak een instappertje voor vaste alcohol consumeerders, maar ook voor de jonkies onder ons die net beginnen met drinken, maar niet het bittere van alcohol gelijk in een teug willen drinken. 

Een populair alcoholsoort die vaak gebruikt wordt in cocktails en mixdrankjes is gin tonic. Het proeft als een verfrissende bite en een beetje kruidig. Het is dus ook leuk om te weten dat voor de alcoholvrije liefhebbers onder ons dat er ook alcoholvrije gin bestaat! Gebruik alcoholvrije gin voor in mojitos of drink het puur met een paar schijfjes limoen. De limoen zorgt voor een extra bite! Volgens de meeste mensen smaakt alcoholvrije gin tonic heerlijk fris en een beetje zoetig zelfs. Sommige merken bieden zelfs non-alcoholische gin tonic aan die geen suiker bevat. Dan ben je pas echt gezond bezig!

Een andere populaire alcohol sport om te mixen is vodka. Non-alcoholische vodka’s zijn zeer smaakvol en perfect voor mixdrankjes en cocktails. Voeg een beetje spa rood aan een randje alcoholvrije vodka en voila: je hebt een heerlijke skinny bitch drankje.

Vind jij Gin Tonic ook zo lekker? Maar heb je niet altijd trek in alcohol? Dat komt goed uit, want de Duchess Virgin GT Botanical is alcoholvrij. Toch is het verschil bijna niet te proeven! Bij het drinken van deze heerlijke alcoholvrije gin tonic ervaar je een verfrissende bite met de smaak van aromatische botanische kruiden. 

Doordat er geen suiker in deze non-alcoholische gin tonic zit, is deze ook nog eens een stuk gezonder. Winning!   Bekijk alle alcoholvrije mixdranken en maak in no-time jouw ultieme mix met non-alcoholische drank.

en heerlijk en frisse tonic, perfect voor een alcoholvrije avond. Drink je ‘m puur? Dan proef je de combinatie van fruitige vlierbloesem en zachte bitterheid. Voeg een schijfje limoen toe voor de extra bite. Je kunt er ook een heerlijke alcoholvrije mix mee maken.

alcoholvrije gin