Welke opties zijn er voor shirt bedrukken?

In deze blog leggen we de verschillende opties uit en geven we meer informatie over het proces en de materialen die komen kijken bij het bedrukken van textiel. Altijd al willen weten hoe je zelf textiel zoals T-shirts kunt bedrukken? Dan ben je hier bij het juiste adres. Welke techniek voor jou het best is ligt aan wat je wil gaan bedrukken, maar ook hoe snel en hoeveel je wil uitgeven. 

Snijplotter

Voor de hobbyist is textielfolie snijden en persen een hele makkelijke manier om zelf simpele designs te drukken. Een snijplotter is een soort van printer die in de plaats van een printknop een mesje heeft. Op deze manier kan de machine de gewenste ontwerpen uitsnijden uit textielfolie.

Deze techniek is ideaal wanneer je ontwerpen met minder dan drie kleuren hebt. Verschillende kleuren drukken is ook mogelijk. Je snijdt elke kleur apart en drukt deze vervolgens over elkaar heen, het vergt wat meer tijd, maar je kan zoveel kleuren gebruiken als je wilt.

Textielfolie is een soort folie die je met hitte en druk aanbrengt op textiel. Voor het aanbrengen raden wij hierbij het gebruik van een Transferpers aan. Zo blijft de druk goed zitten en gaat deze lang mee.

Hoeveel kost het om kleding te laten bedrukken? 

Aan de hand van de volgende vragen kan de vraag wat een shirt bedrukken kost beantwoord worden: 

1. Soort textiel (T-shirt, Polo, Sweater, …)

2. Wordt het textiel door u zelf aangeleverd, of moeten wij dit mee voorzien?

3. Eventueel merk of artikelnummer van de kledij indien reeds bekend

4. Hoeveel verschillende bedrukkingen komen er op?

5. Op welke plaats(en) moet er bedrukt worden?

6. Welke grootte moet elke bedrukking hebben?

7. Wat is de kleur van de kledij?

8. Welke kleur(en) hebben de verschillende bedrukkingen die u wenst?

9. Wat is het totaal aantal kledingstukken die bedrukt moeten worden?

Dit soort vragen zijn belangrijk om een offerte op maat te kunnen maken. Aan te raden wordt om limiet aan te houden van 2 of 3 kleuren bij het bedrukken. Hoe meer kleuren je kiest, hoe duurder dit zal uitvallen.