Welke printer is geschikt voor op kantoor?

Tijdens een dag op kantoor wordt er veel geprint. Het is daarom belangrijk om een printer aan te schaffen die voldoet aan de benodigde eisen. Je kijkt dan naar de afdruksnelheid, afdrukgrootte en bepaald of je inkjet of laser wilt gebruiken. Het zijn ook allemaal factoren die mee bepalen voor de prijs van de printer. Gelukkig zijn er allemaal diverse printers die allemaal andere specificaties hebben.

Tijd is geld

Tijdens het werk is tijd geld. Dat betekent dat het werk vlug gedaan moet worden en de rest ook. Zo wil je natuurlijk ook een snelle printer. Er zijn twee soorten printers genaamd de laserprinter en de inkjetprinter. De printers verschillen allebei van elkaar. Zo is een laserprinter duurder in de aanschaf, maar wel sneller in zijn werking. Verder zijn de gebruikskosten minder duur dan van de inkjetprinter omdat de cartridge minder vaak vervangen moet worden. Verder werkt een laserprinter sneller en zorgt het ervoor dat je snel weer verder kan met de rest van je werk. En dus uiteindelijk ook kosten bespaart.

Welke kleur?

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een printer met kleur te kiezen. Dat is vaak leuk als je iets extra’s wilt toevoegen aan je document of dingen duidelijker wilt maken. Let er wel op dat als je kleur op is sommige printers ook geen zwart-wit documenten meer kunnen printen. Daarom moet je ervoor zorgen dat als je een kleurenprinter hebt, je altijd genoeg cartridges op voorraad hebt. Je kunt dan het beste een A3 laserprinter in kleur kiezen.

Alle kanten

Het kan wel is zijn dat je een groot document moet uitprinten. Dan is het fijner dat je het kunt lezen als een boekje. Het is dan fijn als je dubbelzijdig kunt printen, dat leest namelijk makkelijker. Let op want niet alle printers hebben die eigenschap om het automatisch te doen. Want anders moet je elke keer handmatig het blaadje omdraaien wat dus extra tijd kost. Kijk daar dus goed naar.

Alles in een

Sommige printers kunnen veel meer dan alleen printen. Zo zijn sommige multifunctioneel en kunnen zelfs scannen en faxen. Tegenwoordig is faxen niet meer nodig maar is scannen onmisbaar. Zo kun je bij de meeste printers het blaadje erin leggen en wordt het voor je gescand. Super handig en tijdbesparend dus!