Welke soorten hairextensions zijn er?

Als je opzoek bent naar iets om je uiterlijk een nieuwe toevoeging te geven dan zijn hairextensions misschien iets voor jou. Hairextensions werden al 3.400 jaar voor Christus door de Egyptenaren gebruikt, neem het bekende historische figuur ´Cleopatra´ als voorbeeld. Tot de dag van vandaag worden hairextensions nog steeds gebruikt en er zijn in de loop van de jaren ook steeds meer varianten op de markt gekomen. We gaan in dit artikel een aantal verschillende soorten hairextensions bespreken, zodat jij kan kijken wat er het meest bij jou in de smaak valt. 

Microring hairextensions

We beginnen met de microring hairextensions, deze vorm hairextensions bevestig je in het haar met siliconen aluminium microringen. Dit is een hele fijne en makkelijke manier om de extensions in het haar te bevestigen. Je hebt zo namelijk geen warmte tang nodig. Een ander groot voordeel van Microring extensions is dat ze van human hair zijn gemaakt en hierdoor kunnen ze hergebruikt worden. Je bespaart hiermee uiteindelijk best wat geld omdat je niet de hele tijd nieuwe hairextensions hoeft te kopen. Dit komt mede door het feit dat human hair van de beste kwaliteit is en dus ook lang mee kan gaan. Je kan extensions kopen bij hairextensionsvoordeel, ook de microring hairextensions zijn hier verkrijgbaar. Je kan kiezen tussen diverse lengtes en structuren bijvoorbeeld straight, wave of curly. Er is ook een ruime keuze aan kleuren verkrijgbaar. 

Nail-tip hairextensions

De bevestiging van deze vorm hairextensions werkt anders dan die van de microring hairextensions. De nail-tip hairextensions moeten met een warmtetang in het haar gebracht worden. Voor het meest natuurlijke effect kan je het beste voor human hair gaan. Je kan kiezen voor een kleur die het dichts bij je eigen haarkleur ligt, of je kan een hele andere kleur kiezen en je eigen haar verven. Je zou ook iets donkere of lichtere extensions dan je eigen haar kunnen kiezen voor een overlopend effect. Deze extensions zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende lengtes, texturen en kleuren.

V-tip extensions

Voor gegarandeerd goede kwaliteit hairextensions kun je het beste voor human hair gaan. Je kan ook meer met human hairextensions dan met synthetische hairextensions. Je kan het haar bijvoorbeeld ook verven. Deze hairextensions worden net als de nail-tip hairextensions aangebracht met een warmte tang. Door de warmtetang wordt de wax zacht en kun je het om je eigen haar heen rollen. De naam zegt het eigenlijk al, maar het wax bolletje heeft de vorm van een “V”. Door deze V-vorm kan je het haar er makkelijk inleggen om vervolgens het bondje te kunnen verwarmen en om het haar heen te rollen.