Welke soorten sproeiers zijn er?

Er zijn verschillende soorten sproeiers voor de beregening in jouw tuin. Welke het beste is voor jou, dat ligt aan jouw wensen en budget. Ook de grootte van je tuin en de begroeiing spelen een rol, bij het uitkiezen van de juiste sproeier. Een aantal bestaande sproeiers en hun werking worden in onderstaande tekst besproken. Kijk voor een oplossing op maat op Groenmetwater.nl.

Turbinesproeiers

De naam zegt het al, een sproeier met een vrij harde straal. Deze sproeier kan het water met 360 graden goed over de tuin verdelen. Door de harde straal wordt deze sproeier meestal niet gebruikt voor het besproeien van gevoelige planten. Wel wordt deze sproeier ingezet voor het besproeien van gazons. Gras is minder gevoelig voor de harde straal en heeft in droge periodes vaak water nodig.

Nevelsproeier

Ook bij deze sproeier verraadt de naam een hoop. De nevelsproeier laat het water rustig over de planten neer komen. Door deze zachte beregening is de nevelsproeier ideaal voor kwetsbare planten. Je mooie gekleurde bloemen blijven heel, waardoor jij de hele zomer van je prachtige tuin kan genieten.

Multisproeier

Een alleskunner: precies wat je nodig hebt in jouw tuin. Je terras staat vol met bloemen, na je terras komt vaak een stuk gras. Met de multisproeier kun je de gewenste stand instellen. Van nevelsproeier tot een hardere straal. Een mooie aanvulling voor het onderhoud aan je tuin dus. 

Druppelslang

Zeker weten dat alle planten water krijgen? Dat kan met een druppelslang, deze slang geeft om de zoveel tijd een benodigde hoeveelheid water af. Doordat de druppelslang (vaak) in de grond verwerkt zit, krijgen alle planten water. De wind heeft geen invloed meer op de richting van het water. Door de druppelslang aan te leggen in jouw tuin kun je water besparen

Zijn dit ze allemaal?

Dit zijn slechts een aantal sproeiers die er op de markt verkrijgbaar zijn. Er zijn natuurlijk nog meer oplossingen om jouw tuin te beregenen. Ook zijn er bedrijven die maatoplossingen bieden. Je beregeningsinstallatie wordt dan afgestemd op jouw wensen en budget. Voor grote grasvelden zijn vaak zware installaties nodig. Om dit zo effici├źnt mogelijk in te richten kun je een expert inschakelen.