Welke tuinartikelen heb ik nodig?

Als je een huis hebt met een mooie tuin dan wil je deze natuurlijk netjes onderhouden. Veel mensen houden van een mooie tuin maar niet iedereen is bereid om daar een tuinman voor in dienst te nemen. Je kan het daarom evengoed zelf doen want je tuin onderhouden kan ook erg leuk en ontspannend zijn.

Moet ik mijn tuin onderhouden?

Ja, een tuin moet je onderhouden. Doe je dat niet dan zal je last krijgen van ongedierte, overwoekeringen en onkruid. Dit oogt niet alleen lelijk maar kan ook voor behoorlijk wat overlast zorgen. 

Welk tuingereedschap heb je nodig om je tuin te onderhouden?

Planten, hagen en bloemen moet je verzorgen en dat doe je met het juiste tuingereedschap. Het basis tuingereedschap dat je best in huis haalt, vind je hier: 

  • Grasmaaier of een robotmaaier
  • Snoeigereedschap
  • Schop of Spade
  • Trimmer of bosmaaier
  • Heggenschaar
  • Een kruiwagen
  • Hark en bezem
  • Tuinslang of gieter

Kijk wat jij nodig hebt uit dit lijstje. Elke tuin is anders. Als je geen gras in je tuin hebt, dan heb je ook geen grasmaaier nodig, dat spreekt voor zich.

Grasmaaier of robotmaaier

Heb je een erg grote tuin dan kun je overwegen een robotmaaier te kopen die het gras maait. Maar een gewone grasmaaier is ook een optie. Welke je best kunt kiezen, is afhankelijk van je eigen voorkeur en de grootte van je tuin.

Snoeigereedschap

Als je een tuin hebt dan is het een handig om een snoeischaar in huis te hebben. Een snoeischaar gebruik je in een tuin met veel bosjes regelmatig.

Kies steeds voor een schaar met een papegaaienbek, deze snijden de takken recht door en dat is het beste voor de plant. Een goed merk van snoeischaren is Silky. 

Schop of Spade

Wil je aan de slag met bloemen en struiken, grond omspitten of een moestuintje aanleggen, dan is een spade onmisbaar. 

Heggenschaar

Heb je een haag in de tuin staan die een scheiding vormt met de buren of jezelf van privacy voorziet, dan is het een goed idee een heggenschaar te kopen. Zo kan je de haag netjes gelijk trimmen en ziet je tuin er altijd picobello uit. 

Hark, bezem, kruiwagen

Nadat je de haag getrimd hebt en het gras afgereden kan je dit opruimen met een hark en een kruiwagen. Zo zet je de tuin weer helemaal op orde. 

Trimmer of bosmaaier

Om het gras overal gelijk te krijgen en de moeilijke stukjes te kunnen verwijderen is het een goed idee een trimmer of bosmaaier aan te kopen. Deze zorgt ervoor dat je overal tussen kan en alle plaatsen gemaaid worden. 

Heb je last van hoog gras en onkruid? Dan kan je met de bosmaaier alles verwijderen. Ook kleine bomen, planten of struiken kan je hiermee maaien. 

Er zijn verschillende merken van trimmers en bosmaaiers. De Husqvama bosmaaier is eentje van goede kwaliteit. 

Tuinslang

Als laatste is het wel zo fijn dat je een tuinslang aankoopt om te werken in je tuin. Deze zal ervoor zorgen dat je zonder problemen je planten, bloemen of moestuin kan besproeien met water als het warm is.