Welke vitamines zitten er in multivitamines

Vitaminen en mineralen zijn heel erg belangrijk voor je lichaam. Een tekort aan vitamines en mineralen kan bijvoorbeeld een negatief effect hebben op je immuunsysteem. Ook wanneer je moe bent of zelfs wanneer je veel stress ervaart kan dit komen door een vitaminetekort. Multivitamines bevatten veel verschillende vitaminen, en een groot gedeelte van deze vitaminen zijn de vitaminen waar een tekort het meest bij voorkomt. Deze supplementen kunnen er zeker voor zorgen dat je jezelf een stuk beter gaat voelen.

Wat zit er precies in multivitamines?

Er zijn een hoop verschillende multivitamines op de markt. De samenstelling is vrijwel altijd hetzelfde, maar de hoeveelheid waarin de vitamines aanwezig zijn verschild per product. Zo heb je bijvoorbeeld multivitaminen die gemaakt zijn voor zwangere vrouwen. Hierin is de hoeveelheid van bepaalde vitamines zoals Foliumzuur iets hoger gemaakt, omdat deze vitamines het vrouwelijk lichaam ondersteunen tijdens de zwangerschap. Zo heb je ook bijvoorbeeld multivitamines die zijn gemaakt voor de overgang, voor jongere kinderen, voor mannen, voor vrouwen en nog meer.

Multivitamine bevat dus alle 13 vitamines: Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B5, B8 (Biotine), B11 (Foliumzuur), B12, C, D, E en K. Daarnaast bevatten de meeste multivitaminen ook de meest essentiƫle mineralen voor je lichaam. Denk hierbij aan ijzer, magnesium, calcium en zink.

De vitaminen en mineralen die aanwezig zijn in multivitaminen zijn altijd aanwezig in de aangeraden hoeveelheden per dag of minder. Omdat vrouwen een andere dosis nodig hebben dan mannen wordt hier vaak rekening mee gehouden. Ook zwangere vrouwen hebben dus een andere dosering van verschillende vitaminen nodig voor een gezond lichaam. Als je het gevoel hebt dat je erg moe bent, snel ziek wordt en je nogal futloos voelt zonder aanleiding kan multivitamines erg helpen met het ondersteunen van je lichaam en beter voelen.

Zijn multivitamines gezond?

Multivitamines gebruiken is erg gezond voor je lichaam. Je houden aan een vast en gezond voedingspatroon kan soms aardig lastig zijn, vooral als je de hele dag druk bent. Multivitamine kan je lichaam ondersteunen en ervoor zorgen dat je toch voldoende vitaminen en mineralen binnen kan krijgen ongeacht je eetpatroon. Ook in situaties waar je bijvoorbeeld tijdens de nacht werkt en niet voldoende vitamine D binnen kan krijgen helpen deze supplementen heel erg mee bij het gezond houden van je lichaam. Zolang je de aangeraden dosis van supplementen inneemt hoef je ook geen zorgen te maken over een overschot.

Tip: Davitamon