Welke vloer past bij jouw woning?

Ga je verbouwen of verhuizen en wil je een nieuwe vloer leggen? Wij snappen heel goed dat dit een lastige keuze kan zijn. Welke vloer is nou het meest geschikt voor jou? Wij geven je daarom in dit artikel een paar tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een vloer en hoe je erachter komt welke vloer het beste bij jou en bij de woning past. 

Van welk materiaal wordt je vloer? 

In elke ruimte in huis heb je een vloer nodig, maar niet in elke ruimte leg je dezelfde vloer weg. Komt de vloer in de woonkamer, in de keuken of juist in de badkamer? In de badkamer en in de keuken is het belangrijk dat de vloer nat mag worden, terwijl je in de woonkamer meer let op of de vloer mooi bij de rest van het interieur past. Het is goed om van te voren na te denken over welke punten jij belangrijk vindt aan een vloer in de desbetreffende ruimtes. Bij Anselm Oome helpen ze je graag om te kijken welke vloer het beste past bij jou. 

Wie wonen er in het huis? 

Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is het misschien een goed idee om voor een vloer te gaan die tegen een stootje kan. Het is namelijk zonde om een dure vloer uit te kiezen waar na een paar weken krassen of vlekken op zitten die er niet meer uit gaan. Je kan dan bijvoorbeeld voor een gietvloer gaan. Een gietvloer is makkelijk te onderhouden en dempt ook het geluid. Heel handig dus voor als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Je hebt op het gebied van gietvloeren twee verschillende soorten, PU gietvloeren en epoxy gietvloeren. PU gietvloeren zijn voor in woningen en epoxyvloeren worden juist voor werkplaatsen en in bedrijfspanden gelegd. 

Een donkere of lichte inrichting? 

Houd je meer van lichte of juist meer van donkere tinten in jouw interieur? Dit is handig om van tevoren te beslissen. Wanneer je voor een kleine ruimte een vloer gaat uitzoeken, is het aan te raden om eerder voor een lichte kleur vloer te gaan. Op deze manier lijkt de ruimte optisch gezien toch nog een stuk groter. Mocht je toch een voorkeur hebben voor een donkere inrichting, dan kan je bijvoorbeeld ook de muren een donkere kleur geven. Zo lijkt de kamer door de lichte vloer toch wat groter en krijg je ook nog het donkere effect dat je graag wilt.