Zelf je jacuzzi onderhouden

Een jacuzzi in huis is een heerlijke aanwinst. Na een lange dag van hard werken kun je alle stress en zorgen van je af laten glijden in je eigen jacuzzi. Om optimaal te blijven genieten van je jacuzzi geven wij je hier enkele handige tips hoe je jouw jacuzzi het beste kan onderhouden. Als je zelf geen tijd hebt voor het onderhoud van je jacuzzi, kun je het laten uitvoeren door professionals zoals die van Spa Care Brabant. Behalve het onderhoud wat jij zelf kan uitvoeren, pakken ze dan gelijk de moeilijkere onderhoudswerkzaamheden mee zoals die van het leidingwerk en de pomp.

Het onderhouden van het water

Het zal je niet verbazen dat een essentieel onderdeel van jacuzzi-onderhoud zich richt op het water. Ververs het water in jouw jacuzzi vier keer per jaar. Ook als je de afgelopen maanden nauwelijks gebruik hebt gemaakt van jouw jacuzzi. Stilstaand water wordt muf door de aanwezigheid van bacteriën. Ook al zullen bacteriën worden gedood door het toegevoegde chloor, het water zal er niet schoner op worden. Na verloop van tijd zal het toegevoegde chloor ook zijn werking verliezen.

Wanneer het water is ververst, houd je deze op peil door middel van chloortabletten en Ph+/- tabletten. De ideale chloorwaarde ligt tussen de 1,5 en 2 ppm. Het chloorgehalte verhoog je met chloortabletten en verlaag je door middel van een chloorafdrijver.

De Ph-waarde van het water meet je met een teststrip en moet tussen de 6,8 en 7,8 Ph liggen. Met Ph+ of Ph- tabletten kun je de Ph-waarde vervolgens op het gewenste niveau brengen.

Reinigen en vervangen van het filter

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de jacuzzi, vergeet dan niet één keer per week het filter schoon te maken. Bij regelmatig gebruik van de jacuzzi vervang je het filter elke twee maanden.

Professioneel onderhoud door Spa Care Brabant

Om er zeker van te zijn dat het onderhoud aan jouw jacuzzi goed wordt uitgevoerd, schakel je de professionals van Spa Care Brabant in. De jacuzzi wordt voor het onderhoud dan eerst uitgebreid schoongemaakt. Tijdens het schoonmaken wordt de jacuzzi gepolijst en voorzien van een beschermlaag dat het water beschermt tegen kalkaanslag. Tijdens het onderhoud wordt de jacuzzi vervolgens van A tot Z geïnspecteerd. Zo wordt onder andere de werking van de pomp en de aanwezige elektronica gecontroleerd. Ook wordt het leidingwerk gecontroleerd op eventuele lekkages.