Zo kies je de beste makelaar

Het in de hand nemen van een makelaar is zeker handig als je op zoek gaat naar een nieuwe woning. Een makelaar kan je namelijk helpen bij het vinden van een huis, maar dan is het wel belangrijk dat je een goede makelaar hebt. In dit artikel geven we je wat tips voor het vinden van een goede makelaar.

Maak kennis met verschillende makelaars voor u er een kiest

Door enkele potentiële makelaars te ontmoeten en te interviewen, kunt u vragen stellen, meer te weten komen over hun ervaring en werkstijl, en hun expertisegebieden en professionaliteit niveau bepalen. U wilt samenwerken met iemand die op tijd komt opdagen, een goede geschiedenis heeft in het sluiten van deals in uw markt en die duidelijk al uw vragen en zorgen zal behandelen. Vraag naar enkele referenties. Uw makelaar zal deze graag willen verstrekken en u zult waardevolle inzichten krijgen, zoals hoe lang geleden deze personen klant waren, welk type huis ze kochten / of verkochten en hoe hun ervaring was met de makelaar. TIP: Wilt u inchecken bij een makelaar? U kunt de website bagrovastgoed.nl bezoeken om hun kwalificaties en voorkeuren te bekijken.

Uw makelaar moet een expert zijn op de lokale vastgoedmarkt

Uw makelaar moet uw vragen over de lokale markt met vertrouwen kunnen beantwoorden. Hoe zijn de verschillende wijken in de omgeving? Zijn er goede scholen en parken in de buurt? Voor hoeveel worden de huizen gemiddeld aangeboden en verkocht? U wilt er zeker van zijn dat uw makelaar een expert is in de buurten waarin u het meest geïnteresseerd bent. Bekijk hun antwoorden, doe zelf wat onderzoek en vergelijk. Een expert zou in staat moeten zijn om de beste koop- of verkoopprijs binnen uw lokale markt aan te bevelen, wat u uiteindelijk zal helpen de beste beslissingen te nemen.

Zorg ervoor dat uw makelaar volgens uw schema kan werken

Werkt uw makelaar fulltime of parttime? Natuurlijk werken niet alle makelaars dezelfde uren, maar hierdoor krijgt u wel inzicht in hun ervaringsniveau en betrokkenheid binnen de markt. Fulltime-makelaars zullen ook meer tijd hebben om met u samen te werken en zullen waarschijnlijk meer bereid zijn om rond de uren te werken die het beste bij uw drukke leven passen. Als ze u niet de tijd en flexibiliteit kunnen bieden die u nodig heeft, is het waarschijnlijk de moeite waard om een ​​andere makelaar te zoeken.

Kies een makelaar die de telefoon opneemt

Of een goede informatieve website heeft, zoals bagrovastgoed.nl Uw agent moet hun telefoontjes of sms-berichten beantwoorden en natuurlijk e-mails beantwoorden. Wat uw voorkeur ook is, tijdigheid is belangrijk in het onroerendgoedspel. U wilt dat uw makelaar regelmatig met u communiceert en u de informatie geeft die u nodig heeft wanneer u die nodig heeft. De communicatieve vaardigheden van uw agent zijn ook belangrijk omdat ze tijdens het proces zullen coördineren met een aantal andere professionals, van advocaten tot woninginspecteurs en hypotheekadviseurs.