Zo kies je de juiste advocaat

Er zijn veel redenen te bedenken in zowel de positieve als negatieve zin waarom je behoefte hebt aan een advocaat. Ook kan het zijn dat je gewoon juridisch advies wilt inwinnen voor een situatie die er wellicht zit aan te komen. Daarnaast is het altijd fijn om goed voorbereid te zijn op alles zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Wij nemen met je door waar een advocaat je bij kan helpen.

Vind een advocaat die hart voor de zaak heeft

Een advocaat van Hekkelman kan je bijna overal bij ondersteunen. Of je nu een zaak hebt die draait om agrarische doeleinden of je bent gewoon een particuliere klant. Zij hebben een groot netwerk aan professionele advocaten die je in (bijna) iedere zaak bij kunnen staan. Een advocaat is er altijd om jouw belangen te behartigen en eventueel te verdedigen tegenover een tegenpartij. Ook zijn er steeds meer zaken omtrent energietransitie die niet verlopen zoals het hoort. Hierbij kun je ook de bijstand van een advocaat goed gebruiken. Hij of zij verdiept zich helemaal in de zaak en zal zich daar dan ook in vastbijten. Er is bijna altijd wel een reden te vinden waarom jij gelijk zou moeten krijgen. Alleen net zoals met alle andere zaken gaat hier tijd overheen.

Een executeur testamentair aanstellen

De executeur testamentair wordt aangesteld voor de verdeling van de erfenis van een overleden persoon. Wel zitten hier uiteraard kosten aan verbonden. Het is dus aan jou de keus of je dit juist wel of niet doet. Wanneer je vermoed dat er financiële problemen zijn geweest bij een persoon die een ‘erfenis’ nalaat, dan heb je de keuze om deze over te nemen. Echter, meestal is het een financiële gift die jou tegemoet komt. Daarnaast heb je ook veel verantwoordelijkheden als het om een uitgebreid testament gaat.

Het kan zijn dat jij verantwoordelijk bent gesteld voor het eerlijk verdelen van de erfenis. Je bent als het ware een bewindvoerder voor de verdeling van alles. Of het nu gaat om het huis of de financiële middelen, als jij deze taak aanvaard hebt moet jij hierover beslissen. Het is dus verstandig om hier voor de dood al duidelijke afspraken over te maken. Zo kom je niet onverwacht voor verrassingen te staan.

Zorg ervoor dat je zaken altijd goed geregeld zijn

Het is slim om al je zaken vooraf goed te regelen. Wanneer je bijvoorbeeld lijd aan een ongeneesbare ziekte, dan kun je al stappen gaan zetten omtrent je testament. Dit kun je natuurlijk ook al doen als je nog gewoon kerngezond bent. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden ook niet met allerlei bijkomende ellende komen te zitten. Daarnaast zijn er ook zaken die je af moet handelen als bedrijf zijnde. Wanneer er een claim op je bedrijf wordt gelegd, is het verstandig alvast een advocaat in te schakelen. Hij of zij kan zich dan nog goed verdiepen in de zaak waardoor de winkans groter wordt. Hiermee voorkom je dat er veel wettelijke en gerechtelijke kosten bijkomen.