Zo kies jij de perfecte bikini

bikini

Aankomende zomer zullen er vast en zeker weer dagen zijn met mooi weer. Tijdens dit mooie weer is het heerlijk om lekker te ontspannen op het strand, of bij een zwembad. Zo kun je lekker een koele duik nemen als je het te warm krijgt. Daarnaast vinden de meeste mensen het gewoon erg leuk op het strand of bij een zwembad. Als jij ook van plan bent om de zee of een zwembad te bezoeken, is het natuurlijk wel noodzakelijk dat je er zo mooi mogelijk bijloopt. Na het lezen van dit artikel kun jij namelijk de perfecte bikini uitkiezen die het best bij jou past.

Veel verschillende figuren

Om te beginnen is het handig dat je op de hoogte bent van het feit dat iedere vrouw een ander figuur heeft. In dit artikel vermelden we de bikini’s die het best op bepaalde figuren aansluiten. De figuren die we hierbij gebruiken zijn het aardbei figuur, het peerfiguur, het appelfiguur en tot slot het zandloper figuur.

Het aardbei figuur

Allereerst starten we met het aardbei figuur. Het aardbei figuur staat ook wel bekend als het driehoek figuur. Vrouwen die onder deze termen vallen zijn vrouwen met brede schouders, smalle heupen, smalle taille en een genereus decolleté. Door dit genereus decolleté is het erg fijn om goede ondersteuning te hebben. Een beugel bikini of een bikini met brede schouderbandjes zijn hiervoor geschikt. Daarnaast is het erg mooi om een accent te leggen op je smalle taille die mooi uitkomen bij een wat groter bikinibroekje. Zo is je lichaam mooi in balans.

Het peerfiguur

Een ander veelvoorkomend figuur bij vrouwen is het peerfiguur. Onder het peerfiguur vallen vrouwen met een slank bovenlichaam, smalle schouder en brede heupen, volle billen en mogelijk ook volle benen. Voor deze vrouwen is het de bedoeling om juist de aandacht te vestigen op het smalle bovenlichaam. Dit kun je doen door een bikinitop te zoeken met veel accenten. Een voorbeeld van een goed geschikte bikini voor vrouwen met een peerfiguur is een bandeau bikini. Verder is het belangrijk om niet te veel aandacht op het onderlichaam te creëren, dus kies niet voor een opvallend bikinibroekje.

Het appelfiguur

Het appelfiguur is ook een veelvoorkomend figuur bij vrouwen. Vrouwen met een appelfiguur hebben vaak brede schouders, volle borsten en minder opvallende taille. Verder hebben vrouwen met een appelfiguur smalle heupen en slanke benen. Voor deze vrouwen is het zaak om een bikini te vinden die taille creëert. Daarnaast is het erg mooi als je het voor elkaar krijgt om aandacht te vestigen op je decolleté en je slanke benen. Voldoende ondersteuning is wel van belang. Denk bijvoorbeeld aan een halter bikini, die is mogelijk goed geschikt.

Het zandloper figuur

Tot slot is er nog het zandloper figuur. Hieronder vallen vrouwen met een symmetrisch lichaam, smalle taille en volle heupen. Veel mensen vinden dit een erg mooi figuur. Hierom is het van belang om dit mooie figuur te uiten bij het dragen van een bikini. Kies voor bijvoorbeeld een hartvormige halslijn, een halter of bandeau bikini. Bij deze bikini’s komen je mooie rondingen perfect naar buiten, dit is dan ook het aandachtspunt.