Zo maak je mooie foto’s van een auto

Wanneer je het leuk vindt om foto’s te maken en je graag nieuwe onderwerpen fotografeert, kan het leuk zijn om een keer wat foto’s van een of meerdere auto’s te maken. De tips die we in dit artikel delen, kunnen ook handig zijn wanneer je jouw auto wilt verkopen. 

Verlichting

Wanneer je de auto in een studio fotografeert, heb je vaak keuze uit verschillende opties. Bij Rotoview Studio bijvoorbeeld, kun je zelf een pakket kiezen voor de verlichting in uw auto studio. Wanneer je een auto fotografeert als hobby, kan het ook interessant zijn om de verlichting van de auto zelf aan te zetten. Hierdoor trekt de auto meer aandacht op de foto, wat zorgt voor een interessanter beeld. 

Omgeving

Om je foto’s zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, is het aan te raden om de auto op het asfalt te fotograferen. Wanneer je de auto fotografeert in een weiland of natuurgebied, zorgt dit voor een gek beeld. Tenzij je een off-road auto gaat fotograferen, dan is een natuurlijke omgeving juist een goede keuze. Vooral hoogteverschillen kunnen in dit geval duidelijk maken dat de auto zich op een terrein bevindt waar normale auto’s niet kunnen komen. 

Details

Het kan interessante beelden opleveren wanneer je jezelf ook richt op de details van een auto. Dit zorgt voor meer afwisseling in de foto’s, het is namelijk ook zo saai om telkens een auto in zijn geheel te fotograferen. Denk hierbij niet alleen aan het exterieur van de auto, maar maak ook eens foto’s van het interieur van de auto. Wat dacht je van een foto van de versnellingspook, het stuur of de toerenteller? Dit levert hele andere beelden op dan waar je aan zou denken bij autofotografie. Dat maakt het juist leuk! 

Achtergrond

Wanneer je een toffe locatie hebt gevonden om je auto te fotograferen, is het belangrijk om ook te kijken naar een geschikte achtergrond. Het is belangrijk dat de achtergrond niet teveel de aandacht trekt, zodat de auto het belangrijkste onderwerp in jouw foto blijft. Je kunt je achtergrond ook onscherp maken door een klein diafragma te gebruiken of wat meer afstand te nemen en een teleobjectief te gebruiken.