Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte bij de inrichting van je kleine badkamer

Heb jij een kleine badkamer en vraag je je af hoe je deze zo optimaal mogelijk kunt inrichten? Dan ben je hier op de juiste plek. Wanneer de ruimte in je badkamer beperkt is dien je handig om te gaan met deze ruimte om toch comfortabel gebruik te kunnen maken van de badkamer. Het liefst richt je de badkamer in op een manier waardoor deze wat groter lijkt en tevens al je spullen kwijt kunt. Lees verder en ontdek hoe je dit doet!

Ga voor zwevend meubilair

Kies voor een zwevende wasbak (wasbak die aan de muur vast zit) en probeer dit ook zoveel mogelijk te doen met de kastjes. Dit zorgt voor een ruimer beeld en bied je tevens de mogelijkheid om spullen op te bergen onder dit meubilair. Een andere goede optie die je hebt qua meubilair is het nemen van een spiegelkast. Hiermee combineer je de spiegel en één kast, waardoor je meer ruimte overhoudt.

Kies de juiste tegels

In een badkamer zijn tegels de beste keuze. Simpelweg omdat deze goed bestand zijn tegen vocht en eenvoudig zijn schoon te maken. Wanneer je een kleine badkamer hebt is het belangrijk om de juiste badkamertegels te kiezen. Door je badkamer te voorzien van grote tegels creëer je het beeld dat de badkamer groter is dan dat deze daadwerkelijk is. Dit gaat op voor de wandtegels, maar ook de vloertegels badkamer

Gebruik lichte kleuren

Waar je met donkere kleuren een knus gevoel kan creëren kun je met lichte kleuren juist een ruimtelijke sfeer creëren. Oftewel, door voor veel lichtinval te zorgen en lichte kleuren te gebruiken kun je de illusie creëren dat een ruimte groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. En dat is precies wat je wilt in een kleine badkamer. Veel succes met het inrichten van de badkamer, met deze tips komt dat vast goed!