Zo voorkom jij ongedierte in jouw huis!

ongedierte

Eén van de meest vervelende dingen in huis is misschien wel de kans op ongedierte. Iedereen heeft wel eens last gehad van een soort ongedierte, bijvoorbeeld muizen, ratten, wespen of kakkerlakken. Dit wil iedereen natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen! Daarom geven we je drie tips voor het voorkomen van ongedierte in jouw huis.

Zorg voor een goede ventilatie

Uiteraard verschillen de maatregelen om ongedierte te voorkomen per soort ongedierte. Maar deze maatregel geldt eigenlijk voor alle soorten; zorg dat je jouw huis goed ventileert. Ongedierte houdt namelijk van vochtige en warme plekken. Zorg er dus voor dat er genoeg frisse lucht in alle ruimtes van jouw woning komt. Zet regelmatig ramen open, of kies voor raamroosters. Hiermee kun je gemakkelijk woonruimtes ventileren, zonder dat er andere dieren naar binnen komen zoals motten en vliegen.

Ruim je eten op

Dit is een tip die je vaker hoort, maar dat heeft dan ook een reden. Natuurlijk houdt elk dier van eten, dus ook ongedierte! Daarom is het belangrijk om jouw huis goed opgeruimd te houden en los slingerend eten of restjes te voorkomen. Berg je eten daarom goed op in afsluitbare verpakkingen of voorraadpotten. Het los opbergen in lades en/of keukenkastjes is soms niet voldoende, omdat sommige soorten ongedierte hier alsnog bij kunnen komen.

Houd je huis opgeruimd

Naast het goed opbergen van je eten, is het ook belangrijk dat eventuele kruimels of restjes op de vloer voorkomen worden. Blijf dus regelmatig je huis stofzuigen (en eventueel dweilen) om dat te voorkomen. Daarnaast moet je ook goed blijven schoonmaken. Niet alleen voor jezelf, maar ook om ongedierte te voorkomen. Zij houden namelijk ook van stof en viezigheid. Neem dus regelmatig je meubels af met een licht vochtig doekje, en en droog het daarna goed af. Ongedierte houdt namelijk ook van vochtige plekken!

Communiceer met je buren

Wanneer jij je deze eerdergenoemde tips allemaal serieus neemt en opvolgt, ben je al een heel eind in jouw strijd tegen ongedierte. Maar dan ben je er nog niet! Het is namelijk goed om jouw buren in te lichten voor het eventueel inschakelen van ongediertebestrijding. Ongedierte loopt namelijk gemakkelijk van huis naar huis. Zodra ze jouw huis niet meer interessant genoeg vinden, lopen ze zo verder naar jouw buren. Het is dus wel zo handig om dit met hen te communiceren. En zo hoef jij de strijd tegen ongedierte niet in je eentje te doen!