Zo wordt je schoonheidsspecialist

Heb jij altijd al een fascinatie gehad met make up, huidverzorging en andere cosmetische dingen? Dan is het beroep schoonheidsspecialist misschien wel iets voor jou. Of je er al duizend keer naar hebt gekeken en niet zeker weet of je je wilt aanmelden, of dat je er nog nooit van hebt gehoord, hier zijn een aantal redenen waarom het beroep van schoonheidsspecialist misschien wel heel goed (of juist niet, dat kan natuurlijk ook!) bij jou past.

Een schoonheidsspecialist opleiding is niet zo moeilijk te vinden. Als je dichtbij Utrecht woont, kan je makkelijk op internet opzoeken ‘schoonheidsspecialist opleiding Utrecht’ en dan krijg je genoeg resultaten om uit te kiezen. Toch is het natuurlijk maar de vraag of schoonheidsspecialist zijn jou valt. Daarom zijn hier een aantal dingen waar je op kan letten, en ook hoe je schoonheidsspecialist wordt.

Past het bij je?

Als je al van kinds af aan geïnteresseerd bent in je opmaken, andere mensen helpen met make up uitzoeken en ook vind je het fascinerend hoe bijvoorbeeld een brow lift werkt, dan hoef je niet langer te twijfelen en kan je je gelijk aanmelden bij één van de vele opleidingen. Het zijn cosmetische en ontspannende behandelingen, oftewel jij helpt mensen weer helemaal terug te komen naar henzelf en helpt ze met relaxen. Het kunnen behandelingen zijn van een gezichtsmassage tot een schoonheidsbehandeling waarin alles aan bod komt. Je moet vooral rekening houden met dat je veel met je handen bezig bent, dat je veel over verschillende types huid moet leren en dat je ook gespreksvaardig moet zijn omdat je een praatje met de klant moet kunnen houden (als zij dat willen natuurlijk).

Hoe kan je zo’n opleiding vinden?

De schoonheidsspecialist opleiding Apeldoorn staat erom bekend dat deze erg goed bevalt bij mensen. Doordat het beroep schoonheidsspecialist altijd wel een beroep is waar je werk in kan vinden, heb je ook genoeg opleidingen door heel Nederland waar je uit kan kiezen. Van MBO tot Hogescholen, één keer zoeken op het internet welke bij je past en je kan je makkelijk aanmelden. Als je nog niet zeker weet of je je ergens wil inschrijven, kan je vaak ook brochures aanvragen, een meeloopdag aanvragen of met iemand chatten die je meer kan vertellen over de opleiding. Er zijn genoeg mogelijkheden om te oriënteren of de opleiding iets voor jou is, en zelfs al blijkt het niet iets te zijn, dan kan je je makkelijk weer uitschrijven. Als je dit doet vóór februari, kan je bij de meeste instellingen zelfs het collegegeld voor dat jaar terugkrijgen.

Wat doe je als schoonheidsspecialist?

Met schoonheidsbehandelingen en cosmetica ben je waarschijnlijk niet heel veel wijzer. Schoonheidsbehandelingen zijn enorm breed, en ook bij cosmetica kan je aan veel dingen denken. Schoonheidsbehandelingen komen in verschillende ‘lengtes en dieptes’. Zo heb je korte behandelingen van een half uur waarin je vaak twee maskertjes en een ‘extra behandeling’ als bijvoorbeeld wimpers verven kan doen. Andere behandelingen zijn niet alleen gezicht maar ook handen of voeten, én nog veel maskertjes. Ook kunnen klanten bij je terecht voor alleen nagels, of alleen wimpers of wenkbrauwen verven. Er zit veel variatie in het vak en het zal niet altijd zijn wat jij leuk vindt, maar het contact met klanten en de kennis over eigen huid is altijd fijn om mee te nemen. Zien dat iemand zich beter voelt na een behandeling is toch eer van je werk, en altijd mooi om te zien!