Zoeken en vergelijken van dakdekkers

Het vinden van een geschikte dakdekker klinkt vaak eenvoudiger dan het is. Er zijn namelijk veel dakdekkersbedrijven verspreid over heel Nederland. Waar moet je nou op letten bij de zoektocht naar een geschikte dakdekker? In het onderstaande artikel geven we je drie tips waar je op kan letten.

Heeft het spoed?

Het eerste is jezelf afvragen of je met spoed een dakdekker nodig hebt. Een spoedgeval kan bijvoorbeeld een daklekkage zijn, of beschadigde dakbedekking door heftige weersomstandigheden. In deze gevallen moet je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelen om grotere problematiek te vermijden.

Niet alle dakdekkersbedrijven bieden spoedopties aan. Het is daarom een goed idee om meerdere offertes van dakdekkers aan te vragen. Een voorbeeld waar je dit kan doen is via https://www.dedakspecialist.nl/dakdekker/. Je kan onderaan de pagina van deze website kijken of er een dakdekker werkzaam is in een gebied bij jou in de buurt.

Het soort dakwerken

Het tweede waar je naar moet kijken is welke dakwerken er uitgevoerd moeten worden. Niet elk dakdekkersbedrijf biedt alle werkzaamheden aan. Zo is het maken van een nieuw dak iets meer gespecialiseerd dan bijvoorbeeld dakonderhoud.

Dakwerken worden in de volgende categorieën geplaatst:

  • Dakonderhoud: bij dakonderhoud moet je denken aan dakinspectie, een dakreiniging of kleine reparaties. Dit is vaak de eerste stap bij dakproblemen.
  • Dakreparatie: dakreparatie bestaat uit het repareren of vervangen van dakbedekking. Dit wordt ingezet wanneer je last hebt van grote schade.
  • Dakrenovatie: dakrenovatie is het compleet vernieuwen van de dakbedekking, dakconstructie of zelfs het plaatsen van een nieuw dak.

Om zeker te zijn dat een dakdekkersbedrijf je kan helpen moet je zo uitgebreid mogelijk zijn bij het aanvragen van offertes.

De kosten van een dakdekker

Als laatst is het uiteraard ook belangrijk om te weten wat een dakdekker kost. Dit moet natuurlijk wel passen binnen je budget. Bij stormschade zou je een claim kunnen aanvragen bij je verzekeringsmaatschappij, in dat geval heb je een iets ruimere keuze.

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Voor kleine werken, zoals onderhoud of reparatie, beginnen de prijzen al vanaf €25,-. Voor grote klussen, zoals het vervangen van de dakconstructie, kan het oplopen tot €45,- per uur.

Elke klus heeft een andere prijs, daarbij moet je ook rekening houden met voorrijkosten. Ook in dit geval kan je het beste offertes aanvragen. Deze zijn vaak gratis, zo krijg je een goed beeld van de prijzen van verschillende dakdekkers in je regio.