Zonnepanelen vergelijken? Let op deze punten!

zonnepanelen vergelijken

Bij het kopen van zonnepanelen is het van belang om verschillende opties te vergelijken met elkaar. Het aanbod aan zonnepanelen is immers groot en divers. Het is mogelijk om verschillende soorten zonnepanelen op het dak te plaatsen en zodoende te zorgen voor voldoende duurzame energie. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om zonnepanelen op het dak te plaatsen, waardoor jij misschien niet meer achter wil blijven. Bij het plaatsen van zonnepanelen is het echter van belang om rekening te houden met een aantal punten. Ten eerste de zonnepanelen opbrengst, dit betekent de hoeveelheid energie die met de zonnepanelen opgewekt wordt. De opbrengst is per soort zonnepaneel verschillend. 

Prijzen vergelijken

Ten tweede zijn de prijzen van de zonnepanelen verschillend, waardoor het van belang is om de prijzen te vergelijken met elkaar. Het is immers mogelijk om zonnepanelen te kopen waarbij er sprake is van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Indien de prijs van een zonnepaneel relatief laag is dan kan je hierdoor de investering op korte termijn al terugverdienen. Voor zonnepanelen waarbij sprake is van een lage prijs is echter van belang om tevens aandacht te geven aan de kwaliteit van de zonnepanelen. Op basis van een vergelijking tussen verschillende opties is het mogelijk om tot de beste optie te komen. 

Het totaalpakket

De zonnepanelen worden meestal aangeboden in een totaalpakket, bestaande uit zonnepanelen en installatiekosten. De hoogte van de installatiekosten hangen af van de soort zonnepanelen die je aanschaft. De hoeveelheid energie die je opwekt hangt tevens af van het dak. Indien er sprake is van een schuin dak waarin de zon goed valt dan is de kans op het opwekken van veel energie erg groot. Bij zonnepanelen kopen is het dus van belang om voldoende aandacht te geven aan het totale aanbod.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Voordat je besluit om over te gaan op de aankoop is het tevens belangrijk om te bepalen of jouw dak geschikt is voor de aankoop. Bij het plaatsen van de zonnepanelen is het immers van belang dat er sprake is van voldoende ruimte op het dak. Als er een systeem is van zo’n 8 zonnepanelen dan heb je algauw 15 vierkante meter nodig. Verder moet je kijken of de dakpannen geschikt zijn voor de installatie van zonnepanelen, bij oude huizen kan dit immers een probleem zijn. Pijpen, schoorstenen en bomen kunnen ten slotte als gevolg hebben dat er sprake is van teveel schaduw.