Zorgeloos verzenden doe je zo

Met een gerust hart een kwetsbaar pakket op de post doen is een hele prestatie. Je wilt er dan namelijk wel zeker van zijn dat je alles hebt gedaan om de inhoud te beschermen.

Hier is een idee: dan doe je dat toch? Ga maar na. Je weet dat er werkelijk van alles mis kan gaan onderweg. Een pakket kan zoek raken, geplet of anderzijds ruw behandeld door de koeriersdienst of douane. En is het eenmaal op weg voor uitlevering, dan kan zo’n doos, koker of envelop nog behoorlijk gaan schuiven ook. Kortom, de veiligheid van je pakket is hierdoor in gevaar en de tevredenheid van je klant ook. En daar is dan weer de reputatie van je onderneming aan gekoppeld: slechte recensies betekenen doorgaans immers een besmeurde reputatie en een verlaagde omzet!

En nee, je kunt je niet gemakkelijk beroepen op het feit dat de bezorging niet aan jou lag, want jij bent de eindverantwoordelijke. Jij bent degene die voor die specifieke postdienst heeft gekozen om het pakket te verzenden, dat nu geheel vernaggeld bij de geadresseerde is aangekomen. Indekken is daarmee nagenoeg onmogelijk geworden. Achteraf in ieder geval. Maar wat kun je dan nog wel doen? Nou, in plaats van aan indekken zou je aan inpakken kunnen gaan denken. Op de meest degelijke manier.

En daarvoor heb je verpakkingsmateriaal nodig. Degelijk verpakkingsmateriaal, dus! Hiermee verlaag je de kans aanzienlijk dat er iets met jouw verzending kan gebeuren.

6

Verpakkingsmaterialen

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van kartonnen verpakkingen. Ga je in zee met de juiste leverancier, dan kun je kiezen uit een ruim aanbod met materialen van topkwaliteit. We hebben het hier over dozen, kokers, enveloppen en andere verzendmaterialen die tegen de nodige druk opgewassen zijn. Natuurlijk moet je ze niet al te zwaar op de proef gaan stellen! Maar je wilt wel het gevoel hebben dat je je een stuk minder zorgen maakt over de staat van een bestelling wanneer je die meegeeft aan een koeriersdienst.

Zoals we al zeiden moet je niet te lichtvoetig met het verpakkingsmateriaal omgaan door te kijken of en hoezeer het kan buigen zonder de inhoud te beschadigen. Zelfs wanneer de kartonnen dozen en kokers niet in gebruik worden genomen, wil je geen enkele risico’s nemen. Dat betekent in de praktijk dat je ze opslaat op een plek die schoon en droog is, zodat je zeker weet dat je verpakkingen geen mankementen vertonen tijdens het inpakken en opsturen.

Maatwerk

De ene klant heeft weer andere wensen dan een ander. Bijvoorbeeld wanneer we het hebben over de opdruk en de vaste kleur van het karton. En jij wilt er zeker van zijn dat de producten die je verzendt perfect in de kokers, enveloppen en dozen passen. In dat geval zoek je natuurlijk contact met een producent die elk formaat aankan en iedere afbeelding en/of tekst op je verpakkingen kan zetten. Neem geen genoegen met minder dan het beste op dit gebied!